ή αλλιώς διατάσεις

Stretching

Stretching ή αλλιώς διατάσεις είναι οι ασκήσεις οι οποίες βοηθούν στην ευλυγισία και στην ελαστικότητα των μυών. Είναι οι ασκήσεις, οι οποίες κρατούν τους μύες μας εύκαμπτους, μας προετοιμάζουν για κίνηση και βοηθούν στο καθημερινό πέρασμα από την ακινησία στη δραστηριοποίηση. Κρατούν τους μύες μας ευλύγιστους πριν και μετά από την άσκηση και βοηθούν στο να αποφεύγονται τραυματισμοί .

Οι λόγοι που κάνουμε τις διατάσεις είναι πολλοί. Καταρχήν, ελαττώνουν την μυϊκή ένταση και δίνουν στο σώμα μας αίσθηση χαλαρότητας ιδιαίτερα από την κακή στάση του σώματος. Μας ανακουφίζουν μετά από μια κουραστική ημέρα και εμποδίζουν τους μυϊκούς τραυματισμούς. Επίσης, προετοιμάζουν το σώμα μας  να ανταπεξέλθει σωστά στις αθλητικές δραστηριότητες που πιθανόν να ακολουθήσουν, ενώ μετά την προπόνηση βοηθούν στην μυϊκή ανάπτυξη και στην γρηγορότερη ανάρρωση των μυών. Τέλος, τονώνουν την καλή κυκλοφορία του αίματος και γενικότερα μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει διατάσεις, ανεξαρτήτως ηλικίας, κιλών ή φυσικής κατάστασης. Οι μέθοδοι είναι προσαρμοσμένες στις ατομικές διαφορές της στάσης και ευλυγισίας του κάθε μυ.